Tervetuloa blogin pariin! Tämä blogi on omistettu meksikolaisille ravintoloille ja meksikolaiselle ruoalle. Toivotamme tervetulleiksi kaikki meksikolaisesta ruoasta kiinnostuneet. Me nimittäin rakastamme meksikolaista ruokaa ja ravintoloita. Olemme tämän blogin myötä perehtyneet asiaan monelta eri kannalta ja toivommekin, että se avaa myös lukijoille mielenkiintoisia, uusia näkökulmia asiaan.

Meksikolainen ruoka on muutakin kuin ruokaa

Meksikolainen ruoka on meille tärkeää, sillä se on osiltaan myös historian ja kulttuurin ilmentymä. Monista ihmisistä voi helposti päätellä tiettyjä asioita heidän ruokamakunsa perusteella, samoin kuin monet ruokailutavat ilmentävät tietyn alueen kulttuuria ja historiaa. Arvostamme meksikolaisessa ruoassa erityisesti sen helppoutta, rentoutta ja konstailemattomuutta. Erityisenä intohimonamme on meksikolainen katuruoka, joka on tarkoitettu syötäväksi sellaisenaan, mutta sopii toisaalta myös esimerkiksi ravintoloihin annokseksi tai osaksi suurempaa kokonaisuutta. Meksikolainen ruoka onkin noussut suureen suosioon myös Suomessa ja erityisesti Helsingistä löytyy paljon erilaisia paikkoja, joissa voi nauttia meksikolaisesta katuruoasta.

Yksi meksikolaisen ruoan ideoista on saatavuus ja se, että sitä voi myydä kenelle tahansa. Tähän ideaan ovat tarttuneet myös monet ravintolat. Haluammekin kertoa tässä blogissa myös vinkkejä edulliseen meksikolaiseen ruokaan. Ulkona syöminen on Suomessa kallista ja onkin hyvä, että on olemassa myös ketjuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia ruoasta myös hieman edullisemmin.

Ruoka on olennainen osa elämää

Pidämme tärkeänä myös meksikolaista kulttuuria ja siihen kuuluvaa yhteisöllisyyttä ja iloisuutta. Syöminen on sosiaalinen tapahtuma ja siihen kuuluu usein monia eri osa-alueita. Meksikolaisilla illallisilla syödään, juodaan, nauretaan, juorutaan ja joskus myös jopa riidellään. Se kaikki kuuluu elämään ja ruoka on tässäkin keskiössä.

Toivomme, että tämä blogi inspiroi meksikolaisesta kulttuurista, ruoasta ja ravintoloista kiinnostuneita perehtymään asiaan tarkemmin. Tarjoamme myös hyviä vinkkejä kokkaukseen ja ravintolailtoihin. Vielä kerran tervetuloa viihtymään meksikolaiseen ruokaan ja ravintoloihin keskittyvän blogimme parissa!