Sopivia juomia meksikolaisen ruoan kanssa

Meksikolaiseen ruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana myös erilaiset juomat ja cocktailit. Meksikolaiset pitävät tunnetusti juhlimisesta ja erilaiset juomat ovatkin omiaan nostattamaan tunnelmaa. Lisäksi monien raskaidenkin ruokien kanssa kevyempi cocktail voi tuoda hieman kevyempää tunnelmaa ja ruoka menee mahdollisesti paremmin alas. Tulisia makuja viilentävät monet eri juomat, joista löytyy hyviä vaihtoehtoja moniin eri tilanteisiin. Suosittu agua fresca on osana monen meksikolaisen arkea ja sitä on käsitelty omassa artikkelissa ruokien yhteydessä.

Kylmä olut sopii kuumaan kesäpäivään

Meksiko sijaitsee lähellä päiväntasaajaa ja päivät ovat kuumia ja aurinkoisia. Usein kylmä olut maistuu niin tilanteessa kuin tilanteessakin. Suomessakin meksikolaiset oluet, kuten Sol ja Corona ovat suosittuja terassijuomia ja raikkaan limen kanssa ne viilentävät mukavasti. Olut sopii keveytensä vuoksi myös hyvin ruoan kanssa. Seuraavalla kerralla, kun sää on Helsingissä kuuma, voikin olla hyvä idea suunnata terassille nauttimaan meksikolaisista oluista.

Michelada on kevyempi cocktailvaihtoehto

Kevyempien cocktailien ystäville michelada on hyvä vaihtoehto. Siinä sekoitetaan olutta, limemehua ja valmistajasta riippuen joko chiliä tai tomaattimehua. Micheladaan sopii parhaiten jokin hieman tummempi ja vahvempi olut, mutta tekijä voi valmistaa sen omien preferenssien mukaan. Juomaan lisätään usein myös ripaus suolaa korostamaan makua.

Tequila on kansallisjuoma

Vaikka tequila sopii mainiosti myös osaksi drinkkejä, ei pidä kuitenkaan unohtaa, että se on Meksikon kansallisjuoma ja hyvä tequila maistuu monelle sellaisenaankin juotuna. Kyseessä on kuitenkin vahva juoma, joten suuria määriä kannattaa nauttia harkiten. Tequila voi kuitenkin toimia ruokailun yhteydessä auttaen ruokaa sulamaan.

Paloma on yksi suosituimpia cocktaileja

Erittäin suosittu drinkki meksikolaisten keskuudessa on kitkerän makea paloma, jossa on sekoitettu viinirypälelimonaadia ja tequilaa. Juoma nautitaan limen kanssa. Suomessa rypälelimonaadia ei ole yhtä helposti saatavilla, joten paloma on monelle melko tuntematon. Sen voi kuitenkin helposti tehdä myös sekoittamalla soodavettä, rypälemehua ja tequilaa.

Mezcalita tuo vaihtoehdon perinteiselle margaritalle

Monet meksikolaiset pitävät myös margaritoista ja se onkin yksi tilatuimmista juomista meksikolaisissa ravintoloissa. Margaritalle saa vaihtelua mezcalitasta, jossa tequila on korvattu mezcalilla. Mezcal on tequilan tapaan agaavesta tislattua väkiviinaa, jossa maku on hieman savuisempi ja vahvempi kuin tequilassa. Ero syntyy valmistustavoista.