Meksikon ja Etelä-Amerikan makuja ja rentoa tunnelmaa

Helsingissä sijaitsee yksi Suomen monipuolisimmista ravintolatarjonnoista ja jo keskustan alueelta voi löytää niin pikaruokaa kuin ravintoloita, joissa ruoka tarjoillaan pöytiin. Tyypillistä meksikolaisille ravintoloille ympäri maailman on rento ilmapiiri ja lämmin palvelu. Nämä ovat nähtävissä myös meksikolaisessa katukeittiössä ja ne ovat sitä kautta siirtyneet ravintoloihin. Tämä artikkeli kertoo ravintoloista, joissa on mahdollista saada meksikolaisen katukeittiön ruokaa Helsingissä, säilyttäen kuitenkin rento tunnelma.

Pueblo Bar y Taqueria

Pueblo Bar y Taqueria on ensimmäinen taqueria-ravintola Suomessa. Tämä tarkoittaa tacoihin erikoistunutta ravintolaa tai ruokapaikkaa. Taco on yksi meksikolaisen katuruoan tyypillisimmistä ilmentymistä, joten ravintolatasolla tämän lähemmäs meksikolaista katuruokaa on vaikea päästä. Pueblo Bar y Taqueria tarjoaa omia käsinleivottuja tacoja, jotka ovat tuoreita päivittäin. Myös salsat ja monet muut tacojen ainesosat ovat itsetehtyjä.

Pueblo Bar puolestaan tarjoaa kokemuksen, jossa meksikolainen tapa juhlia ja paikallinen ilmapiiri tulee erittäin tutuksi. Baarin valikoimaan kuuluu meksikolaisia oluita ja tequilaa. Myös cocktailvalikoima vastaa erinomaisesti sekä meksikolaista että eteläamerikkalaista tyyliä ja tuo latinotunnelmaa pöytään myös kylmien juomien muodossa.

Santa Fé

Santa Fé kuuluu HOK-elannon ketjuravintoloihin ja se on tunnelmaltaan hyvin leppoisa ja eloisa ruokaravintola Helsingin keskustassa. Santa Fé tarjoaa meksikolaisia makuja sellaisina, että ne sopivat myös suomalaisille. Ruoka ei ole liian mausteista, joten tämä paikka sopii erinomaisesti niille, jotka eivät vielä tunne meksikolaista ruokaa erityisen hyvin.

Santa Féssä ystävällinen palvelu ja hyvä tunnelma jää mieleen, samoin kuin jäävät annoksetkin. Kesäisin vieraat voivat nauttia myös ulkoterassin tunnelmasta, jossa Helsingin elämä kohtaa meksikolaisen ruoan.

Maya

Rautatientorin reunassa sijaitseva Maya Bar and Grill on keskittynyt ruoassaan sekä meksikolaisiin että myös eteläamerikkalaisiin makuihin, kuten perulaiseen ruokaan. Maya on sekä sijaintinsa että ystävällisen palvelunsa vuoksi erittäin suosittu ruokailupaikka, ja se on usein täynnä viikonloppuisin.

Valikoimasta löytyy muun muassa erilaisia pieniä alkupaloja, kuten rapuja ja chevicheä. Pääruokiin kuuluvat niin meksikolaiset, perulaiset kuin myös espanjalaisvaikutteiset annokset. Erikoisuutena Mayassa syödessään kannattaa kokeilla jaettavia annoksia, jotka muistuttavat helposti Latinalaisen Amerikan yhteisöllisyydestä ja siitä, miten syöminen on muutakin kuin vain ruokaa.