Etusivu – cholo.fi

Hei ja tervetuloa sivustolle cholo.fi! Tämä sivusto on keskittynyt meksikolaisiin ravintoloihin Helsingissä ja kaikkeen niihin liittyvään, kuten meksikolaiseen ruokaan. Tämä sivusto on tarkoitettu erityisesti meksikolaisista ravintoloista ja ruoasta kiinnostuneille ihmisille. Kerromme ruoasta eri muodoissaan ja annamme vinkkejä ravintoloiden ja annosten suhteen.

Meksikolaisen ruoan historia ulottuu tuhansien vuosien taakse

Meksikolainen ruoka rantautui Suomeen vasta noin 20–30 vuotta sitten, mutta ruoalla on todella pitkät perinteet, joista osan voi jäljittää jo alueen alkuperäiskansoihin. Ruoilla voi olla myös uskonnollista merkitystä; esimerkiksi chiliin liittyy monia uskomuksia ja sillä on myös tutkittuja terveysvaikutuksia. Chili tuo makua ja potkua moneen ruokaan ja on hyvin monipuolinen raaka-aine, joka sopii myös jälkiruokaan. Kerromme chilistä lisää tällä sivustolla useammassakin artikkelissa.

Toinen meksikolaiseen ruokaan usein yhdistetty asia on liha, mutta meksikolainen ruoka on paljon muutakin kuin jauhelihatäytteisiä tacoja. Meksikolaiseen ruokaan liha tuli kunnolla mukaan vasta espanjalaisten siirtolaisten mukana. Sitä ennen ruoka oli hyvin kasvispainotteista ja monet meksikolaiset ruoat ovat edelleen sopivia myös kasvissyöjille. Niistä on helposti tehtävissä kasvisversioita, jotka ovat usein vähintään yhtä herkullisia kuin lihavaihtoehdot. Kasvissyöjätkin voivat siis huoletta ruokailla meksikolaisissa ravintoloissa, ja kerromme tällä sivustolla myös muutaman vinkin meksikolaisiin kasvisruokiin, joita sekasyöjienkin kannattaa rohkeasti kokeilla.

Meksikolainen katuruoka on autenttista

Päästäkseen johonkin kulttuuriin sisälle kannattaa syödä mahdollisimman paljon erilaisia ruokia kyseiseen kulttuuriin liittyen. Ruoka kertoo usein omaa tarinaansa ja esimerkiksi tunnetuin meksikolainen katuruoka taco on kehittynyt maanviljelijöiden pellolla nautitusta välipalasta yhdeksi maailman suosituimmista katuruoka-annoksista. Tällä sivustolla kerromme niistä ravintoloista ja ruokapaikoista, joista voi saada meksikolaista katuruokaa joko mahdollisimman autenttisena tai myös tietyllä suomalaisella lisällä.

Meksikolaiseen ruokailuun liittyy usein myös tietynlainen konstailemattomuus, sosiaalisuus ja rentous. Annammekin tällä sivustolla vinkkejä myös sellaisiin ravintoloihin, joissa on hyvä ruokailla kokeakseen juuri tällaista tunnelmaa. Meksikolaiset rakastavat myös juhlimista ja cocktailit ovat olennainen osa juhla-ateriaa, joten haluamme kertoa tarkemmin myös niistä omassa artikkelissaan.

Toivotamme lukijat vielä kerran tervetulleiksi tälle sivustolle. Haluamme, että nautit sivustomme sisällöstä ja saat inspiraatiota tuleviin ruokailuhetkiin!