Budjettiin sopivaa meksikolaista ruokaa Helsingissä

Suomessa on tunnettua, että ulkona syöminen on usein kallista ja suomalaiset eivä olekaan erityisen ahkeria ravintolasyömäreitä eurooppalaisella mittapuulla. Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla syödään kuitenkin ravintoloissa hieman muuta Suomea enemmän ja luonnollisesti tämän vuoksi myös tarjontaa on paljon. Meksikolaiseen katuruokaan kuuluu lisäksi ajatus siitä, että se on helposti saatavilla kaikille, joten sitä on usein helppo valmistaa myös edullisista aineksista.

Harva Helsingissä sijaitseva meksikolainen ravintola yltää hintaluokassaan ylimpään haarukkaan fine dining -paikkojen kanssa, eikä se varmasti ole niiden tarkoituskaan. Meksikolainen katuruoka on helppoa, rentoa ja kohtuullisen hintaista. Esittelemme tässä muutaman meksikolaisravintolan, jossa budjetti ei liiaksi huimaa päätä.

SLO Bros Taco Truck

Jos haluaa todella päästä kiinni autenttiseen katuruokakokemukseen Helsingissä, on SLO Bros Taco Truck varma valinta. Ruokarekka myös kirjaimellisesti katuruokaa ja se sijaitsee vaihtelevissa paikoissa. SLO Bros Taco Truck kuvailee tarjoavansa kalifornialaistyylistä katuruokaa, ja kyseisessä Yhdysvaltain osavaltiossa tunnetusti asuu maan suurin meksikolaisväestö. Herkulliset tacot lähtevät näppärästi mukaan ja ne ovat syötävissä jopa seisaaltaan.

Seuraamalla SLO Bros Taco Truckin Facebook-sivua tai muuta sosiaalisen median kanavaa, voi löytää senhetkisen sijainnin, jossa pääsee nauttimaan kohtuuhintaisesta meksikolaisesta katuruoasta. Rekka on nähty ainakin Tokoinrannassa ja Vanhankaupunginkoskella parkkipaikalla, jossa on myös monia muita ruokarekkoja.

Suburritos

Suburritos tarjoaa erilaisia burritoja, jotka sopivat kaikenlaisille ruokailijoille. Ravintolan hyvä valikoima edullinen hinta tekee siitä hyvän ruokapaikan illallisellekin. Oman tacon tai burriton saa halutessaan rakentaa itse ja valita näin sopivat täytteet, joten jokaiselle löytyy maistuva annos. Ravintolasta löytyy myös à la cartea, joten burriton ohella voi nauttia ruokaa myös listalta.

Pancho Villa

Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitseva Pancho Villa tarjoaa meksikolaista kuin myös amerikkalaista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Yleensä myös palvelu on nopeaa ja ystävällistä. Erikoisruokavaliot on huomioitu hyvin ja annokset ovat kohtuullisen kokoisia.

Taco Bell

Taco Bell on ikään kuin meksikolaisen ruoan versio McDonald’sista. Keskustassa sijaitseva Taco Bell järjestää ruokaa nopeasti ja mutkattomasti. Jonoa esiintyy usein jonkin verran, mutta se etenee nopeasti ja ruokaa saa edulliseen hintaan, niin ettei annoksista jää nälkä.